NOORSI tok videre kontakt med Maskingrossisternes Forening (MGF) og fikk der et meget konstruktivt samarbeid med et felles arbeidsutvalg. Nå ble altså både NOORSI, MGF og PLF med i dette arbeidet mot felles mål.

For å gjøre en lang historie kort så ble forslaget om et nytt linjefag fremmet fra arbeidsgruppen til Utdanningsdirektoratet den 22. april 2016:  Søknad om opprettelse av fagbrev for truck- og liftmekanikere, utarbeidet av Maskingrossisternes Forening, Norsk Organisasjon for Sikkerhetskompetanse og Personløfterforeningen.

Onsdag forrige uke møttes Faglig råd for teknikk og industriell produksjon i Bergen. De skulle blant annet behandle søknaden fra arbeidsgruppen om opprettelse av fagbrev for truck- og liftmekanikere.

For å få et så godt beslutningsgrunnlag som mulig, ønsket rådet at gruppen presenterte forslaget for dem under møtet og to representanter møtte i Bergen.

Representantene fra arbeidsgruppen fikk vel en time med begrunnelse for hvorfor bransjen ønsker en fagopplæring av truck- og liftmekanikere, og besvaring av spørsmål fra rådets medlemmer.

Faglig råd vil nå eventuelt gi sin anbefaling til Udir om opprettelse av faget.